własne przetwory
własne przetwory
Witam wszystkich,
Zapraszamy do dzielenia się przepisami na warzywa i owoce.
Które,jeszcze sa.
Również na mrozonki.
Renia
Zapraszamy do dzielenia się przepisami na warzywa i owoce.
Które,jeszcze sa.
Również na mrozonki.
Renia
Re: własne przetwory
Z przetworów, to robię tylko dżem wiśniowy, który jest superowy i taki jaki lubię, kwaśny i gęsty z całymi owocami.
Kupuję niebieskie żelfixy i robię według przepisu na nim, parę minut się robi i bardzo szybko i zapas jest na cały rok.
Kupuję niebieskie żelfixy i robię według przepisu na nim, parę minut się robi i bardzo szybko i zapas jest na cały rok.
Re: własne przetwory
Maju to może być dobry pomysł ,żeby zrobić dżem z borówki amerykańskiej.
Re: własne przetwory
Oj tak Reniu, pychota będzie, jeśli obrodziła Ci borówka, to jak najbardziej, na zimę będzie jak znalazł
Re: własne przetwory
Polecam mrozenie dyni,
Obierany dynie ze skory wyciągamy pestki,które można wysuszyć.
Kroimy w kawałki i mrozimy.
W zimie zupa z dyni z imbirem lub czosnkiem.
Polecam
Renia
Obierany dynie ze skory wyciągamy pestki,które można wysuszyć.
Kroimy w kawałki i mrozimy.
W zimie zupa z dyni z imbirem lub czosnkiem.
Polecam
Renia
Re: własne przetwory
Reniu super pomysl z ta dynia
Re: własne przetwory
Witajcie,
ja , aby dynia lepiej sie obierala , zanurzam ja do wrzacej wody na kilka minut. Skorka robi sie miekka i obiera sie jak jablko, bardzo szybko i cienko.
Oszczedzam w ten sposob czas i oczywiscie dynie.
Pozdrawiam
Kasia
P.S. Robie z dyni pyszny dzem. Dodaje do ugotowanej dyni 3 pomarancze , calosc miksuje i dzem gotowy. Przekladam nim ciasto marchwiowe. Pycha gwarantowana.
Czesc Kasia
ja , aby dynia lepiej sie obierala , zanurzam ja do wrzacej wody na kilka minut. Skorka robi sie miekka i obiera sie jak jablko, bardzo szybko i cienko.
Oszczedzam w ten sposob czas i oczywiscie dynie.
Pozdrawiam
Kasia
P.S. Robie z dyni pyszny dzem. Dodaje do ugotowanej dyni 3 pomarancze , calosc miksuje i dzem gotowy. Przekladam nim ciasto marchwiowe. Pycha gwarantowana.
Czesc Kasia
Re: własne przetwory
Super dziewczyny , cenne rady
Dzieki Kasiu
Dzieki Kasiu
Re: własne przetwory
Aga tak samo mroze cukinie i paprykę.
Kroje w kostkę i zamrazam.Zamiast kupować mrozonki masz swoje.
Zrbilam powiodło ze śliwek ,no nie takie jak robiła moja babcia.
Ale można do niego dodać cos rozgrzewajacego..... Zciasteczkiem i herbatka.
Renia
Kroje w kostkę i zamrazam.Zamiast kupować mrozonki masz swoje.
Zrbilam powiodło ze śliwek ,no nie takie jak robiła moja babcia.
Ale można do niego dodać cos rozgrzewajacego..... Zciasteczkiem i herbatka.
Renia
Re: własne przetwory
Kochani,
Widzę ,ze na tej stronie uprawim ,,radosna twórczość kuchenna,,.
Zapraszamy wszystkich którzy tu zaglądają do dzieleniem się przepisami a może swoimi ulubionymi smakami.
Wiem ,ze większość jest jedzaca .Panów tez proszę o wpisik .
Dajcie znać czy korzystacie z przepisow a może podpowiedzi .
Dziękuje dziewczynom za wsparcie.
Niestety żyjemy w materii ,a zdrowe jedzenie to podstawa
Zioła ,warzywa owoce,ryby i co tam jeszcze lubicie ....
Pozdrawiam
Renia
Widzę ,ze na tej stronie uprawim ,,radosna twórczość kuchenna,,.
Zapraszamy wszystkich którzy tu zaglądają do dzieleniem się przepisami a może swoimi ulubionymi smakami.
Wiem ,ze większość jest jedzaca .Panów tez proszę o wpisik .
Dajcie znać czy korzystacie z przepisow a może podpowiedzi .
Dziękuje dziewczynom za wsparcie.
Niestety żyjemy w materii ,a zdrowe jedzenie to podstawa
Zioła ,warzywa owoce,ryby i co tam jeszcze lubicie ....
Pozdrawiam
Renia